Tüm Versiyonu Göster : ingilizce mülakat...
arkadaşlar kabin memuru alımındaki yapılan ingilzce mülakat çok mu zor:???:tsk:
hayır zor sayılmaz. kendinden kısaca bahset, hangi okulu bitirdin?, nerede yaşıyorsun? neden kabin memuru olmak istiyorsun? gibi sorulardır genellikle. ortalama bir ingilizce bilgisi yeterli olacaktır. (THY mülakatını bilmiyorum, belki o daha zor olabilir)
ayrıca crewsandra rumuzlu üyemiz değerli bir paylaşım yapmıştı geçmişte. aşağıdaki linkten de faydalanabilirsiniz!
http://www.ucuyorum.com/showthread.php?t=2607&highlight=m%FClakat
Sirketine gore degisir.Emirates mulakati gercekten zor diyebilirim.Kendime guvendigim halde kalmistim.Gerci sorulan soruya Turkce de cevap veremezdim.Digrlerine gelince,basvuruya gore zorluk degisiyor.Cok,binlerce olan basvurularda,sınavı zaten gectiyseniz iyi notla,bulbul gibi sakımanız gerekmez.Akıcı bir dil yeter.Sorulan sorular da genelde aynidir.Bazen extra zor sorular gelir.
Sirketine gore degisir.Emirates mulakati gercekten zor diyebilirim.Kendime guvendigim halde kalmistim.Gerci sorulan soruya Turkce de cevap veremezdim.Digrlerine gelince,basvuruya gore zorluk degisiyor.Cok,binlerce olan basvurularda,sınavı zaten gectiyseniz iyi notla,bulbul gibi sakımanız gerekmez.Akıcı bir dil yeter.Sorulan sorular da genelde aynidir.Bazen extra zor sorular gelir.
Lisan bilen icin kolay sayilir sadece biraz CRM yani teamwork uzerinde dururlar o kadar. Ama lisan bilmiyorsan cok zor hic buyuk sirketlere basvurma derim. Iyi ucuslar.
Sevgili ADONAY.Yabancı dilin insanlarla anlaşacak kadar varsa hiç korkma.Mülakat aslında zor değil ama burda öneml olan şu ki bazı arkadaşlar çok iyi yabancı dil bilip o an tutuluyorlar heyecandan.Ama ben derimki kendinize güvenerek gidin,olumlu düşünerek gidin,moralinizi yüksek tutarak gidin.Baştan ya almazlarsa ya yapamazsam diye düşünürseniz inanın ozaman gerçekten yapamazsınız.
Ben bu işe ilk başvurduğumda daha 20 yaşındayım,arkadaşlarla dışarda gezerken bir tanıdığım aradı.Kendiside benim hostes olmak istediğimi biliyordu.Dediki X şirketin ilanı var ama son gün bugünmüş .Ben gayet rahat kalktm gittim ,görüşmeyede hemen aldılar.Ama ne panik var,ne ya olmazsa düşüncesi.Ve ben ogün işe alındım.Diyeceğim şudurki yabancı dilede bakılıyor ok. ama en çok sizin hal hareket ve tavırlarınıza bakılıyor.Bunu hiç unutmayın.Ucunda ölüm yokki biri olmaz öbürü olur yeterki siz gönlünüzü ferah tutun
çok teşekküürler arkadaşlar inşallah ben de kısa zaman sonra sizler gibi uçarımm:):):156:
amorceur
27/09/2007, 15:29
anladıım kadarıyla sen kabin memuru olmak istiyosun daha öncede tecrüben yok yapman gereken ing sınavda grammer ve conversationa ağırlık vermendir ondan soorasında güleryüzlü ve sıcak olursan çok faydası olacaktır sana ilerdeki uçuculuk hayatında başarılar şimdiden...
Yapılan ingilizce yazılı sınavi gecmiş olman veya baska bir deyişle mulakata davet edilmiş olman zaten belli bir derece ingilizce bildiginin gostergesidir.
Tabi bu sadece gramer de kalmamıssa!
THY nin ingilizce mulakatı zor degil .
sadece kendınden ve ailenden bahsedermisin gibi basit sorular soruluyor!
sekeroglantr
16/01/2008, 22:39
Ben sun express.in mülakatına gireceğim yarın için ve inanılmaz heyecanlıyım.
woozygirl
17/01/2008, 13:53
Emirates ta kalsaydın ozaman.İpini koparan buraya gelio.Yurt dısında okuyun sonra gelın buraya işe gırın.
peki hersey sadece mulakatta ne kadar ingilizce konusabildiine mi bagli ????
merhaba arkadaslar erkek kabın memurları ıcınde bunlar gecerlımı acaba
peki hersey sadece mulakatta ne kadar ingilizce konusabildiine mi bagli ????
tabi hem o var hem de senin hal ve hareketlerin çok önemli çok ii ingilizce bilgisine sahip olabilirsin ama belkide bu işe uygun deilsindir... bir de şans tabi ki de... UMARIM BU İŞİ İSTEYEN HERKES HAYELLERİNE KAVUŞUR... PES ETMEYİN ARKADAŞLAR.
merhaba arkadaslar erkek kabın memurları ıcınde bunlar gecerlımı acaba
(arkadaşım gecerlimi derken neyden bahsettin)... bu iş de kadın erkek ayrımı yok herşey eşit.
julien1981
23/05/2008, 12:25
selam arkadaslar bende pztesı sun expressın sınavına gırcegım .. ve hıcbı bılgım yok sınavla ılgılı .. ıng bıraz var aslında yazılı sınavı gecebılırım ama sozlu mulakatlar nasıl olur ki?
RAVENLOFT
12/06/2008, 05:02
Sözlü mülakatta genelde basit sorular soruluyor, insanın pratiği olmasa da cevaplayabileceği sorular bunlar..
ben kendime güvendiğim halde "meslek" kelimesinin lingilizcesini unutmuştum..
sonunda da zaten cümlenin ortasında business diyeceğime meslek demiş ve cümleye kaldığım yerden devam etmiştim.. :)
Bir de unutmamak lazım ki THY durmadan tecrübeli kabin memuru alıyor, bunun için de diğer şirketlerden istifa edenlerin sayısı gerçekten çoğalmış durumda.. Sizin işe ihtiyacınız olduğu kadar şirketlerin de ortalama bir ingilizce sahibi iyi görünümlü kabin memurlarına ihtiyacı var..
Ayrıca bildiğim kadarıyla özel şirketlerde tanıdığın varsa o kadar iyi bir ingilizcen olmasa da işe girebiliyorsun..
vBulletin v3.6.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.